Leasing en financiering

Header_slide_1

Soms is het gewenst om uw eigen financiële reserve niet te hoeven aanspreken voor de aanschaf van een auto. In dit geval behoort het betalen in maandtermijnen tot de mogelijkheden. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden binnen de autobranche. In de meeste gevallen betreft het dan een leasevorm of een financieringsvorm.

Autoleasing

Het leasen van een auto gaat in de meeste gevallen via een leasemaatschappij. De auto wordt aangeschaft door de leasemaatschappij en u mag er tegen een vergoeding gebruik van maken. In deze vergoeding kan onder andere een bedrag zijn opgenomen voor onderhoud, reparatie, winterbanden, motorrijtuigenbelasting, verzekering en een reservering voor brandstofkosten.

Gaat uw werkgever een auto voor u leasen? Dan wordt dit in sommige gevallen door de belastingdienst gezien als inkomen. U dient dan bijtelling te betalen over uw leaseauto. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanschafprijs van de auto, het bouwjaar, de CO2 uitstoot en uw jaarsalaris.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Autofinanciering

‘Geld lenen kost geld’ is de veelvuldig gebruikte slogan bij financieringen. Dit geldt natuurlijk ook voor het afsluiten van een autofinanciering. De financieringsmaatschappij heeft immers de aanschafprijs van uw auto voldaan terwijl zij zelf dat geld in termijnen retour krijgen. Toch kan een autofinanciering in sommige gevallen zeer voordelig of zelfs gratis voor u zijn! In dat laatste geval betaalt de autodealer of de importeur een bedrag aan de financieringsmaatschappij om de financiering mogelijk te maken. U kunt zo uw auto in termijnen betalen en blijven beschikken over uw financiële reserve.

Omdat het aanbod aan autofinancieringen en leasevormen zeer divers is en vaak onoverzichtelijk, adviseer ik u graag hierover. Zo betaalt u nooit te veel! Neem contact op voor advies over leasing of autofinancieringen.